אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קלדרטה: קדירת בקר בחלב קוקוס

קדירה פיליפינית עשירה עם קוביות בשר במרינדה, ירקות וחלב קוקוס. לצד אורז ואגוזי קשיו, יש לכם מנה של מסעדה אצלכם במטבח

|דים סאם סטיישן| פורסם19:46
קלדרטה - קדירת בקר בקארי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • קילו בשר כתף
  • 4 כפות שמן
  • בצל
  • ראש שום
  • גזר גדול
  • 2 פלפלים אדומים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כוסות מים
  • 1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כפית פלפל שחור

למרינדה:

  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות רוטב סויה
  • אגוזי קשיו, להגשה

אופן ההכנה:

1חותכים את הבשר לקוביות גדולות. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר 24 שעות.

2מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבשר על אש גבוהה, עד שהוא נצרב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3פורסים את הבצל לחצי ולפרוסות ומטגנים אותו באותו הסיר. מקלפים את ראש השום, קוצצים דק ומוסיפים לבצל. מחזירים את הבשר לסיר ומטגנים קלות יחד עם הבצל והשום.

4חותכים את הגזר, הגמבה ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומוסיפים את עלי הדפנה. מוסיפים 3 כוסות מים, חלב קוקוס, רוטב סויה ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי (מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק נוזלים. אם אין, מוסיפים עוס מים). מגישים עם אורז ואגוזי קשיו.

* המתכון באדיבות ווילמה מגפאנתי ממסעדת דים סאן סטיישן, יהודה הלוי 44, תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il