אוכל
אוכל
מתכוני בשר

נתח קצבים בגריל על מצע במיה

נתח בשר עסיסי שצולים רק 2 דקות כדי שלא יתייבש

|גלובס| פורסם08:48
נתח קצבים עם תפוחי אדמה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 נתח קצבים מיושן במשך כשבוע ומנוקה היטב

  • חצי קילוגרם במיה קטנה וצעירה קטומת גבעולים
  • חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 1 כף גרגירי פלפל שחור
  • 1-2 כוכבי אניס
  • 2 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים שטופים ומנוגבים
  • מלח ים גס
  • 1 לימון בשל
  • 4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1כותשים את הפלפל השחור ואת כוכבי האניס במכתש ובעלי. מורחים שמן זית על נתח הקצבים, ומפזרים עליו בנדיבות מכל הצדדים את התבלינים שכתשתם.

2מחממים מחבת ברזל גדולה עד שהיא מתלהטת. מניחים את נתח הקצבים על המחבת החמה, וצורבים 2-3 דקות מכל צד. משאירים אותו ריר מבפנים כדי שלא יתייבש. מוציאים את הנתח מהמחבת ומניחים אותו על קרש חיתוך כדי שינוח כחמש דקות.

3בינתיים מוסיפים מעט שמן זית למחבת החמה שבה צליתם את הנתח, ומוסיפים את הבמיה. מקפיצים את הבמיה במשך דקות אחדות על להבה חזקה, וכשהיא מתרככת מעט מוציאים מהמחבת ומערבבים עם זיתי הקלמטה הקצוצים. מתבלים במעט מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

4פורסים את נתח הקצבים שצרבתם. בוזקים מעל הפרוסות מלח ים גס. מערבבים את הבמיה עם עלי הפטרוזיליה, מניחים ליד נתח הקצבים הפרוס, ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il