אוכל
אוכל
מתכוני בשר

כבש עם פירות יבשים

תבשיל עשיר שיטרף מהר ויעלה לכם ניחוחות מדהימים בכל הבית. המתכון של סמדי בומבה

|גורמה בפיתה| פורסם19:36
כבש עם פירות יבשים (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
Rating:4.7111reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • קילו וחצי צלעות בשר כבש
  • 2 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות
  • 200 גרם צימוקים
  • 250 גרם שזיפים (ללא חרצנים)
  • 2 כפות שמן
  • כפית קינמון
  • 1/8 כפית זנגוויל
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים

לאורז

  • כוס וחצי אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • פלפל לבן, מלח, שמן
  • 200 גרם שקדים קלופים

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבשר:

1מחממים מחבת גריל ומטגנים את הבשר עד לסגירה ומעבירים לקערה.

2במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים במעט קינמון.

4מעבירים חצי מהכמות לסיר, מעל מניחים את הצלעות, מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את תערובת הבצל שנותרה.

5מוסיפים זנגוויל, סוכר, אגוז מוסקט, מלח ורבע כוס מים. מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים.

אופן הכנת האורז:

1מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות.

2במחבת מטגנים קלות את השקדים.

3שמים את האורז המוכן בכלי הגשה ומפזרים מעל את השקדים הקלופים.

>> עוד מתכונים של גורמה בפיתה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il