אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלעות טלה בגריל פחמים מוגשות עם תבשיל עדשים

מנת גורמה טעימה ועסיסית שתשדרג כל מנגל

|מסעדת אוליב ליף| פורסם12:44
צלעות טלה בגריל פחמים מוגשות עם תבשיל עדשים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 שדרה של טלה כ-6 עצמות

  • 1/2 כפית קורנית קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית

לתבשיל העדשים

  • 1/5 כוס שמן זית

  • 1/2 כוס עדשים חומות
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס ציר כבש
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1מבשלים עדשים חומות במים עד לריכוך (חשוב מאוד לא יותר מדי כדי שלא יתפרקו) מסננים מהנוזלים המיותרים ומניחים בצד.

2מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים בצל. לאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום, ממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לאדות ומוסיפים את העדשים המבושלות. מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וכמון).

3להכנת הבשר: מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות.

4ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס טרי, מוסיפים שום, קורנית ושמן זית ומשאירים ל-30 דקות לספיגת הטעמים.

5מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד. מגישים על מצע העדשים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il