אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בקר ברוטב עגבניות שרי

אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות. בגרסה הזאת הן קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית ורגועה של סוף שבוע. שנעמיד סיר ונתחיל לכדרר?

|mako אוכל| פורסם07:00
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.550reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 5-6 עלי בזיליקום
  • מלח פלפל
  • 1 כפית כמון
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.

2מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.

3יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.

>> לכל המתכונים לראש השנה
>> ראש השנה: ארוחת 6 מנות מושלמת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il