אוכל
אוכל
מתכוני בשר

טאפה

מתכון למנה מקסיקנית מנצחת עם בשר טחון וחציל. מומלץ בחום

|מאסטר שף| פורסם11:38
טאפה (תמונת AVI: mako)
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (5 מנות):

לבסיס התירס:

  • 2 קופסאות שימורים של תירס
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס קמח תירס
  • חצי כוס קמח תופח
  • מלח ופלפל

לחציל המטוגן:

  • חציל
  • שמן
  • קמח
  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם
  • מלח ופלפל

לבשר הטחון:

  • בצל יבש, קצוץ
  • כמון, פפריקה, מלח ופלפל
  • חצי קילו בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה, קצוצים
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

לרוטב:

  • 2 גביעי יוגורט
  • 1 כף מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1בסיס התירס: מערבלים את כל החומרים למעט חצי כוס גרעיני תירס בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הגרעינים ששמרנו בצד.

2מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 15 ס"מ ואופים 20 דקות ב-180 מעלות.

3החציל: פורסים את החציל דק ומטגנים קלות משני הצדדים. מקמחים, טובלים בביצה טרופה ובפירורי לחם ומטגנים שוב קלות. מתבלים במלח ופלפל.

4הבשר: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מתבלים בכמון ובפפריקה ומוסיפים את הבשר הטחון. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק.

5רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים יחד.

6הגשה: יוצקים מעל בסיס התירס שתי כפות מרוטב היוגורט. מניחים את החציל, ומעליו שתי כפות מהבשר. מגישים עם צלוחית הרוטב בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il