
קציצות בשר וחצילים שרופיםלא חסרות קציצות טעימות ואווריריות, אבל שילוב של בשר טחון עם בשר של חציל חרוך הוא מענג בצורה בלתי רגילה. תוסיפו לזה רוטב מינימליסטי של קוביות בטטה, שום-בצל וקיבלתם קציצות משגעות. רק להכין אורז בצד וזהו![]() צילום: סהר רפאל, מסעדת כרמים |
המצרכים :לקציצות (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את הקציצות: שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ומניחים לסינון שיגירו נוזלים. 2מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את בשר החציל ומערבבים שוב. מעבירים למקרר לחצי שעה. 3מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים עד שהם מתקרמלים ומקבלים צבע זהוב יפה. מוסיפים את שיני השום, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומנמיכים את הלהבה. 4מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים בזהירות על הבצל המקורמל, מוסיפים כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. 5מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה. 6מפזרים פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים) ומגישים. המתכון באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת כרמים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |