
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים שמן זית במחבת רחבה, בזמן שהשמן מתחמם מתבלים את פרוסות בשר הכבש בנדיבות בבהרט, מלח ופלפל שחור. כאשר השמן במחבת חם מאוד, מטגנים בו את פרוסות הכבש עד שהן משחימות ומזהיבות היטב משני צידיהן. 2מוסיפים למחבת את המים, מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים במשך שעה מעל להבה גבוהה ושעתיים נוספות מעל להבה נמוכה. 3בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבשר הטחון. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כדי לפורר את גושי הבשר, עד שהבשר מתחיל לקבל צבע כהה יותר. 4מוסיפים למחבת מעט מנוזלי הבישול של פרוסות האוסובוקו ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש. 5מכינים את האורז: מחממים מעט שמן זית בסיר גבוה, מוסיפים את האורז ומתבלים בבהרט, זעפרן, מלח ופלפל. מטגנים כדקה. 6מוסיפים את נוזלי המרק ואם זה לא מספיק עוד קצת מים חמים. לקילו אורז דרושים כליטר וחצי מים לבישול. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. 7מרכיבים את המנה: הופכים את סיר האורז מעל מגש עגול או מעל צלחת גדולה במיוחד, מסדרים את האורז כך שייצור גבעה נאה, מעליה מפזרים את הבשר הטחון והמטוגן, מעל מניחים את פרוסות בשר הכבש ומעטרים בנדיבות בשקדים ובצנוברים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |