
כרישה ממולאת חגיגיתהנה מתכון שעושה לנו נעים בלב: סיר עם כרישה ממולאת, המלכה של הבצלים, שעוטפת מילוי עשיר של בשר, אורז ותמרהינדי ונשלחת אחר כבוד לתנור. מה שיוצא ממנו זה מנה שהיא לא פחות מחלום |
המצרכים (10 מנות):לממולאים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מטפלים בכרישות: מסירים את קצות הכרישה משני הצדדים, העוקץ והעלים הירוקים. את החלק שנשאר חוצים ל-2 או 3 חלקים. חורצים כל אחד מהחלקים בסכין עד אמצע הכרישה כדי להפריד את השכבות שלה. שומרים את לב הכרישה שנותר אחרי קילוף השכבות. 2בסיר בינוני מרתיחים מים. מכניסים את הכרישות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8 דקות או עד לריכוך. 3מכינים קערה עם מים קרים מאוד. מוציאים את הכרישות מהסיר למים הקרים. 4מכינים את המלית: מחממים במחבת 2-3 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים. קוצצים גס את לב הכרישה, זה שנותר אחרי פירוק השכבות, ומוסיפים למחבת. מטגנים קלות עם הבצל. 5שמים בקערה בשר טחון, אורז מבושל, בצל וכרישה מטוגנים. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי ותמרהינדי. 5מכינים את הממולאים: לוקחים עלה כרישה. מניחים מלית על אחד הצדדים ומגלגלים (אפשר לגלגל לצינור ארוך פתוח משני הצדדים, מעטפה או ספירלה). מניחים בסיר סוטאז' שיכול להיכנס לתנור או בתבנית פיירקס. חוזרים על הפעולה עם כל שאר עלי הכרישה. מניחים את הממולאים צמודים אחד לשני בסיר או בתבנית. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מים, תמרהינדי, סוכר חום, סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל אנגלי. שופכים בעדינות על הממולאים. מניחים מעל צלחת הפוכה עמידה לחום על מנת שהכרישות לא יתפרקו. 8מכסים ומכניסים לתנור למשך שעה עד שעה וחצי. ברבע השעה האחרונה מורידים את המכסה לטובת הזהבה וקרמול של הממולאים. כדאי להציץ בהם במהלך הבישול. אם ניכר שחסרים נוזלים אפשר להכין רבע מכמות הרוטב ולהוסיף. כרישה ממולאת לפני הבישול. אחחח מה שייצא מפה|צילום: יעל קצב, mako אוכל כרישה ממולאת. זה סיר שאפשר לטרוף|צילום: יעל קצב, mako אוכל כרישה ממולאת. זה לא מתכון קליל, אבל הוא משתלם בהחלט|צילום: יעל קצב, mako אוכללעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |