אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל ראש ביין, דבש, הל וירקות שורש

תבשיל ביתי של ירקות שורש וקוביות בשר בקר בארומה עשירה של יין אדום, הל וצ'ילי

|מסעדת סיימון| פורסם14:20
תבשיל ראש ביין דבש הל וירקות שורש (צילום: אודי אסרף,  יחסי ציבור )
צילום: אודי אסרף, יחסי ציבור
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 גזרים חצויים וקלופים

  • 4 בצלים קטנים קלופים
  • 2 ראשי סלרי חצויים וקלופים
  • 10 שיני שום
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות דבש
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 4 קולרבי קטנים קלופים
  • 1 ק"ג בשר ראש נקי מגידים ומחולק ל-4
  • 2 ליטרציר בקר
  • 5 תרמילי הל
  • רבע בקבוק יין אדום
  • 100 גרם קמח
  • קורט צ'ילי גרוס
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מקמחים את חלקי הבשר ומטגנים בסיר עם שמן קנולה רדוד, עד להזהבה מכול הצדדים.

2מוסיפים את כל הירקות ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.

3מוסיפים את הדבש ומקרמלים תוך כדי בחישה.

4מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד ליצירת סירופ.

5מוסיפים את ציר הבקר (חשוב שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים, ניתן להוסיף מים).

6מתבלים בצ'ילי, במלח ופלפל.

7מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים לפחות כ-3 שעות או עד לריכוך.

8כשהבשר רך, יוצקים חלק מנוזל הבישול למחבת ומצמצמים לקבלת סירופ.

9עם הסירופ עוטפים את נתחי הבשר וירקות השורש ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il