
תבשיל בשר וחומוס ברוטב פיקנטיתבשיל חורף עשיר של בשר בקר וגרגרי חומוס ברוטב מעט חריף שחייבים בסוף לנגב עם לחם טרי![]() צילום: סמדר וקנין |
המצרכים (6 מנות):
לתיבול
אופן ההכנה:1מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות). 2חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר. 3מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן. 4ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה. 5טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח. טיפים:• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית. • אם נשארות שאריות, מוסיפים לבשר עם הרוטב תפוחי אדמה ומבשלים עוד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |