אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל בשר וחומוס ברוטב פיקנטי

תבשיל חורף עשיר של בשר בקר וגרגרי חומוס ברוטב מעט חריף שחייבים בסוף לנגב עם לחם טרי

|mako| פורסם16:27
תבשיל בשר וגרגירי חומוס (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין
Rating:4.843reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג בשר ראש (נמכר נקי בוואקום)

  • חבילת גרגירי חומוס של סנפרוסט
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 7 שיני שום
  • חצי חבילה כוסברה

לתיבול

  • 1 כף גדושה של כמון

  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות).

2חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.

3מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.

4ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.

5טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.

טיפים:• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית. • אם נשארות שאריות, מוסיפים לבשר עם הרוטב תפוחי אדמה ומבשלים עוד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il