
המצרכים (6 מנות):לתערובת הקציצות:
לרוטב:
להרכבת הסיר:
אופן ההכנה:1שמים בקערה גדולה את כול מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. לשים את התערובת כאילו שהיא בצק, 4-5 דקות. יוצרים מהתערובת 12 קציצות בגודל שווה, ושומרים במקרר. 2הרוטב: מחממים סיר רחב ומטגנים את הפלפל החריף והשום בשמן הזית. כששומעים צליל רחישה של טיגון מוסיפים את העגבניות והגבעולים שלהן, מלח ופלפל, ומערבבים מהר. 3ממשיכים לערבב מפעם לפעם כדי לגרום לעגבניות להגיר את המיצים שלהן ולהתפרק בתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות רכות לגמרי. מורידים מהאש ומסננים את תכולת הסיר דרך מסננת עבה. שומרים רק את הנוזלים (בהם נשתמש לרוטב). 4מחממים סיר כבד, כזה שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את הכרשה בשמן הזית עד שהיא שקופה ורכה. מוסיפים את המנגולד, מלח ופלפל ומבשלים עד שהמנגולד מתרכך מעט. 5מסדרים את הקציצות בסיר ויוצקים מעל את הרוטב. 6מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את את הסיר למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים 20 דקות נוספות, עד שהקציצות חומות וזהובות. 7מגישים עם אורז בסמטי ונזכרים בסבתא הבשלנית שכל אחד חולם עליה. לסקין. תקשיבו לו|צילום: מתן כץאבנר לסקין הוא מנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |