אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בטחינה

לכל מי שמאס ברוטב העגבניות המסורתי - בואו לראות כמה הטחינה מחמיאה לקציצות האלה. פרידה הכט במתכון שישאיר אתכם שבעים ושמחים

|mako אוכל| פורסם14:07
סנייה עם טחינה (צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10)
צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10
Rating:4.289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לקציצות:

  • 1 קילו בשר טחון (מתוכו 10% שומן כבש), קר
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח ופלפל
  • בהרט

לרוטב הטחינה:

  • כוס טחינה גולמית
  • ליטר מים
  • שיני שום כתושות
  • מיץ לימון
  • מלח

להגשה:

  • פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות של בערך 70 גרם.

2מחממים מחבת צלייה על אש גבוהה וצולים את הקציצות שתי דקות מכל צד (אין צורך בשימון). מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3מערבבים את כל חומרי הטחינה (לימון, מלח ושום שימו לפי טעמכם). מתקבלת טחינה מאוד מאוד דלילה וזה בסדר.

4מניחים את הקציצות במחבת גדולה ושופכים עליהן את הטחינה. אם הטחינה לא מספיק מימית, מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עד שהטחינה מסמיכה, כ-30 דקות.

5קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מלמעלה. מגישים.

* טיפ קטן: היזהרו עם כמות המלח. זכרו שאחרי הבישול והצמצום, טעמו של המלח יבוא לידי ביטוי הרבה יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מפרום

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il