אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגון

בשר אדום הוא מקור מצוין לחלבון ולברזל

|תיאבון בריא, פן הוצאה לאור| פורסם13:51
גורדון רמזי עם פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגו (צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור)
צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1.2 ק"ג פילה בקר איכותי (בנתח אחד, חתוך מהקצה העבה של הפילה)
  • מלח ים, פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צרור עלי ארוגולה

לרוטב העגבניות והטרגון:

  • 500 גרם (בערך 6) עגבניות תמר בשלות
  • 5 כפות קטשופ (רצוי ביתי)
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • כמה טיפות רוטב טבסקו
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית כתית טהור
  • 2 בצלי שאלוט, מקולפים וקצוצים דק
  • מלח ים, פלפל שחור
  • 1 חופן גדול של טרגון, קצוץ
  • 1 חופן גדול של פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת הרוטב: חוצים את העגבניות ומוציאים את הזרעים. חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר חומרים הרוטב, חוץ מהתבלינים היבשים ומעשבי התיבול, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד ההגשה או במשך 20 דקות לפחות.

2מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו תבנית. מנקים את נתח הבשר משומן ומגידים בצדו החיצוני, ומתבלים מכל הצדדים במלח ובפלפל.

3מחממים מחבת נון-סטיק עם שמן הזית. כשהמחבת חמה מאוד, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1.5-2 דקות מכל צד עד שהוא משחים בצורה אחידה.

4מוציאים מהתנור את תבנית הצלייה ומשמנים אותה קלות. מניחים בתוכה את הבשר ומכניסים לתנור. צולים במשך כ-25 דקות לדרגת עשייה מדיום-רייר. הנתח מוכן כשהוא מעט קפיצי למגע. מעבירים את הבשר לצלחת חמימה. נותנים לו לנוח במשך 10 דקות.

5פורסים את נתח הבשר לפרוסות עבות ומסדרים אותן על צלחת הגשה. עורמים במרכז את עלי הארוגולה.

6מוסיפים לרוטב את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ויוצקים אותו על הבשר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il