מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל שפונדרה עם שעועית ירוקה

סיר מושלם עם קוביות בשר רכות ומתפרקות בבישול ארוך, רוטב עגבניות ושעועית ירוקה טרייה שסופגת את כל הטעמים הטובים. כל מה שצריך ליד זה קערת אורז לבן - וקיבלתם ארוחה מפנקת

|mako| פורסם11:31
סיר אליפות. שפונדרה ושעועית ירוקה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהמעל 3 שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

ל-6 מנות:

  • שליש כוס שמן
  • קילו וחצי אונטריב/צלי כתף, חתוכים לקוביות
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • רבע כף כורכום
  • רבע כפית פלפל לבן
  • כפית מלח
  • 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 800 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב משני הצדדים.

2מוסיפיםלמחבת בצל קצוץ ושום, ומטגנים עוד 10 דקות.

3מוסיפים רסק, תבלינים ועגבניות ומערבבים היטב.

4מוסיפים את השעועית הטרייה, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.

5אחרי רתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.

6מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומצמצמים נוזלים.

תבשיל שפונדרה עם שעועית ירוקהתבשיל שפונדרה עם שעועית ירוקה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

* מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il