1שמים את הנתח בשלמותו בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי, עד לריכוך הבשר.
2מוצאים את הבשר ומקררים (אפשר במקרר ואפילו במקפיא, זה יקל על הפריסה).
3שמים מעט שמן בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה, השום והפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים מים עד גובה של טיפה מעל הירקות, מתבלים ומערבבים.
4חותכים את הבשר לקוביות או נתחים, ומסדרים יפה בסיר. קוצצים את השמיר והכוסברה ומפזרים עליו. מלמעלה יוצקים את הרוטב שהכנו, עם הבצל המטוגן והגמבה. מנענעים את הסיר לערבוב (חשוב מאוד לא לערבב עם מזלג או כף).
5מבשלים על אש בינונית כשעה, ונהנים מתבשיל סבתות אורגינל.