אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלי בשר עם כורכום ועשבי תיבול

תבשיל סבתות אורגינל, שמשאיר בצלחת רוטב צהוב משגע. תתכוננו לארוחה מעולה, שאחריה מוכרחים לפתוח כפתור

|mako| פורסם18:20
בשר עם עשבי תיבול של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון
Rating:4.774reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • קילו בשר מספר 8 (שריר הזרוע), מופשר או טרי (ברור שעדיף טרי, אבל לא חובה)

  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ
  • 2 גמבות, חתוכות לרצועות
  • ראש שום, מקולף ומחולק לשיניים
  • פטריות שמפיניון (טריות או משומרות)
  • זר שמיר
  • זר כוסברה
  • מלח ופלפל לבן
  • כורכום

אופן ההכנה:

1שמים את הנתח בשלמותו בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי, עד לריכוך הבשר.

2מוצאים את הבשר ומקררים (אפשר במקרר ואפילו במקפיא, זה יקל על הפריסה).

3שמים מעט שמן בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה, השום והפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים מים עד גובה של טיפה מעל הירקות, מתבלים ומערבבים.

4חותכים את הבשר לקוביות או נתחים, ומסדרים יפה בסיר. קוצצים את השמיר והכוסברה ומפזרים עליו. מלמעלה יוצקים את הרוטב שהכנו, עם הבצל המטוגן והגמבה. מנענעים את הסיר לערבוב (חשוב מאוד לא לערבב עם מזלג או כף).

5מבשלים על אש בינונית כשעה, ונהנים מתבשיל סבתות אורגינל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il