
צוואר ממולא בירקותמנה מתקתקה של צוואר עוף במילוי של גזר ותפוח אדמה, עשבי תיבול ובשר מוגש ברוטב יין, שזיפים ובטטה. מנה נהדרת לאירוח![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1תופרים את העור בצד הדק ביותר. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב ומוסיפים לטיגון את השומן. מוציאים את הבצל החוצה עם כף מסננת לקערה ואת השמן משאירים במחבת. 2מוסיפים לקערה עם הבצל את השומן, הבשר הטחון, הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הכוסברה, כפית כמון, כפית פלפל שחור, כפית מלח, אגוזי מלך ופרוסות השום. 3ממלאים את הצוואר ותופרים את חלקו השני היטב. לאחר התפירה מטגנים את הצוואר התפור במחבת עם השמן מקודם כ-10 דקות מכל צד. 4הרוטב: בסיר עמוק על אש בינונית מעבירים מהמחבת 2 כפות שמן. מוסיפים יין, רוטב שזיפים, רוטב דובדבנים, כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פלפל שחור, 2 כפות סוכר חום ,קוביות הבטטה, את השזיפים. מכניסים לסיר את הצוואר שטוגן למשל 20 דק' של בישול. 5לאחר מכן מעבירים את הסיר (עם מכסה)לתנור שחומם מראש בחום של 200 למשך 15 דק'. 6מוציאים מהתנור ומניחים על צלחת הגשה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |