אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בקר עם אפונה, כרישה וגזר ברוטב עגבניות

קציצות הבקר טעימות בטירוף אבל אין ספק שהרוטב פה גונב את ההצגה

|אוכל מכל הלב| פורסם09:40
קציצות בקר אפונה כרישה וגזר ברוטב עגבניות (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
Rating:4.529reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 800 גרם בשר

  • 1 ביצה
  • 1 בצל מגורד
  • מלח, פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • בהרט
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 כפות שמן

לרוטב

  • 1 בצל בינוני

  • 4 שיני שום
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לטבעות
  • קופסא רסק עגבניות
  • קופסה עגבניות מרוסקות
  • שמן זית
  • 2 כוסות מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 1 כף סוכר
  • פטרוזיליה קצוצה
  • חבילה אפונה קפואה

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הבשר, יוצרים ממנה קציצות ומניחים במקרר עד הבישול.

2מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר, הכרשה והסלרי בשמן זית עד שקיפות הבצל והכרישה. מוסיפים את השום ומערבבים.

3מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מרק העוף והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-20 דקות.

4מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את האפונה. מערבבים ומוסיפים את הקציצות.

5מבשלים על אש נמוכה כשעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il