אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סינייה בשר וחצילים

שכבות של תערובת בשר מתובלת טוב טוב, חציל קלוי וטחינה הן משהו שאנחנו מוכנים לפגוש על צלחתנו בערך בכל זמן נתון. כמה כיף שבארוחה הקרובה זה באמת הולך לקרות

|Belly Pro| פורסם10:49
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro (צילום: @thebellypro)
צילום: @thebellypro
Rating:4.5308reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • חציל
  • חצי קילו בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
  • כפית מחוקה של פלפל שחור
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • כפית בהרט
  • כף שמן זית
  • עגבנייה טרייה, פרוסה
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

לטחינה (לכמות גדולה יותר מהנדרשת למתכון):

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • כשלושת רבעי כוס מים קרים
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1קולים את החציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את החציל 45-50 דקות, מסננים מהנוזלים ומקלפים. משאירים את התנור דולק.

2מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים. הטחינה צריכה להיות במרקם שהוא לא מימי מדי ולא סמיך מדי.

3מעבירים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק, התבלינים ושמן הזית. לשים את התערובת היטב ומניחים בצד.

4מסדרים את פרוסות העגבנייה בתבנית חרס או נירוסטה שאפשר להכניס לתנור.

5מניחיםעל העגבניותשכבה דקה של חציל וממליחים מעט(לא חובה).

6מסדרים על החציל את הבשר בצורה הכי אוורירית שאפשר ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.

7מוציאים את התבנית ומוסיפים מעט מהטחינה (מומלץ לא יותר מכף אחת), צנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.

Belly Proהוא אתר המספק מתכונים המבוססים על תזונה דלה ב-FODMAP - תזונה מיוחדת לאנשים הסובלים ממעי רגיז. כל המתכונים עוברים אישור של צוות דיאטנים מוסמך מרחבי העולם.

לאינסטגרם של Belly Pro

לעמוד הפייסבוק

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il