
קציצות ברוטב מנגולד ולימוןקציצות עסיסיות מבשר טחון ועשבי תיבול ברוטב חמצמץ וארומתי של מנגולד ולימון![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1מכינים את הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה במקרר שעתיים. 2יוצרים כדורים בקוטר 3-2 ס"מ. 3מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל הצדדים על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה. מניחים בצד. 4מכינים את הרוטב: מאדים בצל בסיר עם שמן על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומנגולד ומאדים עוד כחצי דקה בלי שהשום ישחים. 5מוסיפים מיץ לימון וציר ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל. 6מבשלים יחד: מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות עד שהקציצות סופגות את הטעמים. * גיוון: אפשר לוותר על הטיגון המוקדם של הקציצות ולהוסיף אותן ישירות למרק. במקרה כזה המרק עלול להיות עכור יותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |