אוכל
אוכל
מתכוני בשר

המבורגר ביתי

קציצה שמנמנה ועסיסית בתוך לחמנייה טרייה עם עגבנייה ומלפפון חמוץ, מה צריך יותר מזה?

|mako| פורסם12:11
המבורגר, טעימא (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:4.2229reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • חצי קילובשר טחוןעם מעט שומן כבש או אווז, מה שתשיגו (כ-40 גרם שומן)

  • בצל סגול קצוץ
  • מלח דק
  • פלפל טחון טרי
  • שליש כפית כמון
  • מעט זרעי כוסברה (לחובבים)
  • מעט שמן קנולה
  • לחמניות עגולות רכות, חתוכות לרוחב
  • עגבנייה פרוסה
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • שני עלי חסה שטופים מסוג אייסברג/רומית/אמריקאית
  • חרדל
  • מיונז
  • מלח גס

כלים

  • קערת ערבוב

  • מחבת טפלון
  • כף עץ
  • תרווד
  • סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1מכניסים את הבשר הטחון עם השומן לקערה, ולשים כמה דקות עד שהבשר רך ואחיד.

2מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שמשחים. מניחים להתקרר מעט.

3מקפלים את הבצל לתוך תערובת הבשר ומתבלים לפי הטעם. לשים שוב בידיים נקיות.

4קורצים קציצות עגולות גדולות ושמנמנות (אפשר בעזרת רינג אבל לא חובה) ומועכים אותן מעט.

5מחממים שוב את מחבת הטפלון חמה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות והופכות פריכות.

6מורידים מהאש ומכינים את ההגשה: מורחים על חלק אחד של הלחמנייה מיונז ועל השני חרדל. מניחים עלה חסה בגודל של הלחמנייה, מעליו שמים את ההמבורגר ומעליו עגבנייה ומלפפון חמוץ.

7סוגרים ונותנים ביס גדול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il