
שפרדס פאי בצנצנתפאי רועים הוא אולי לא מהמנות המהירות ביותר להכנה, אבל הוא בהחלט אחת המנחמות שבהן. הספר "סולו" מציע לכם לאפות את היופי הזה ממש רק לעצמכם, ולעשות את זה בצנצנות זכוכיתרינת צדוק|סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית| פורסם19/09/2412:51 ![]() צילום: דניאל לילה , סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית |
אין הרבה מנות שהן גם קלאסיקה מכובדת, גם אוכל נחמה אולטימטיבי וגם תמצית החמימות והביתיות. השפרדס פאי הוא בדיוק שילוש קדוש שכזה. כדי להימנע מהכנת תבנית ענקית שבשלן יחיד עשוי להיתקע איתה ימים (עד שהוא יאבד את כל ההערכה שהייתה לו לפלאי השפרדס), רינת יצרה את גרסת הצנצנת: קטנה, קלה, פשוטה, יפה ומשמחת - מחכה לכם בבית לקבל אתכם בסופו של יום קר. המצרכים :לראגו בשר:
לפירה:
להרכבה:
אופן ההכנה:1מכינים את הראגו: יוצקים 3 כפות שמן זית לסיר קטן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום, עלה דפנה ופלפל אנגלי ומטגנים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מערבבים מדי פעם. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב ומעיכה עם כף עץ עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו לחום-אפור. 2מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, סירופ מייפל, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים דקה-שתיים לפתיחת טעמים. יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 12-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. מצננים את הראגו לטמפרטורת החדר ונפטרים מהפלפל האנגלי ומעלה הדפנה. 3מכינים את הפירה: מבשלים קוביות תפוחי אדמה במים מומלחים כ-15 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ושומרים רבע כוס ממי הבישול בצד. 4מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים 3 כפות ממי הבישול ששמרנו, 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומערבבים לפירה חלק וקרמי. מצננים לטמפרטורת החדר. 5מרכיבים את הצנצנות ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בשמן זית שתי צנצנות נמוכות וחסינות חום בנפח 400 מ"ל. 6ממלאים את הצנצנות בפירה עד שליש מגובהן. ממלאים שליש נוסף מהצנצנות בראגו בשר (חצי מהכמות לכל צנצנת) ומסיימים בפירה. מרפדים את השיש במגבת וחובטים קלות בצנצנות כדי שהאוויר ישתחרר והפירה ישתטח. יוצקים חצי כפית שמן זית על כל מנה וחורצים בפירה פסים בעזרת מזלג. 7מניחים את הצנצנות בתבנית ואופים כ-20 דקות עד שפני הפירה מזהיבים. אוכלים חם. סולו - כריכת הספר|צילום: דניאל לילה , סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית** אפשר לשמור את הצנצנות במקרר - גם אחרי האפייה וגם לפניה - עד 3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |