
המצרכים (3 מנות):
לאספרגוס
לפירה
לרוטב
אופן ההכנה:להכנת הרוטב: 1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות ככל הניתן. מכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים ל 25-30 דקות. בנתיים ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום כ- 2 דקות. 2מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתחיל לבעבע. רצוי להישאר ליד הסיר ולערבב על מנת למנוע גלישה. כאשר החלב מתחיל לרתוח, מורידים מהאש. 3כשתפוחי האדמה רכים, מסירים את הסיר מהאש, מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה (רצוי עם מועך פירה מקצועי). 4מחזירים את הסיר לאש, מחזירים פנימה את תפוחי האדמה. מוסיפים לתפוחי האדמה את תערובת החלב,שמנת,חמאה ושום בצורה מדורגת, תוך כדי ערבוב ומעיכה עד לקבלת מרקם פירה סמיך. 5כשהפירה מוכן, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לבן לפי הטעם. להכנת הרוטב: 6מטגנים במחבת את בצלי השאלוט ביחד עם התימין. מוסיפים את היין האדום ואת יין הפורט ומצמצמים עד שנשאר כ 1/3 מהכמות המקורית. 7מוסיפים את ציר הבקר ושוב מצמצמים עד למחצית מהכמות. מוסיפים מלח ופלפל שחור וטועמים. מסננים את הכל ומחזירים למחבת. 8מוסיפים כף חמאה ועל להבה נמוכה ממיסים לאט את החמאה לתוך הרוטב. מורידים מהאש ומגישים מעל הסטייק. להכנת האספרגוס: 9לוקחים 9 אספרגוסים טריים, קולפים אותם ומורידים להם את הרבע התחתון. מניחים אותם בסיר עם מים רותחים עם מלח גס וחולטים ל2 דקות. 10מוציאים את האספרגוס מהסיר ומעבירים לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול שלהם. להכנת הסטייק: 11מטגנים על מחבת ברזל יצוק כבדה (או על מנגל גחלים או גז) 3 נתחי סינטה, כ-3 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס אם רוצים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |