1בסיר מרתיחים מים ומכניסים את העצמות עם מעט מלח. משאירים על רתיחה במשך 3 דקות, שופכים את המים ושוטפים את העצמות היטב כדי להוריד את הלכלוך. מחזירים את העצמות לסיר ביחד עם זנב השור. מוסיפים 6 ליטר מים.
2חותכים את הבצל לרבעים ואת הג'ינג'ר לרצועות ארוכות. בעזרת ברנר חורכים מעט את שניהם ומוסיפים לסיר. מכניסים את האניס, ההל, הקינמון, הציפורן, זרעי הכוסברה והפלפל האנגלי למחבת (ללא שמן) ושורפים מעט עד שעולה ניחוח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר התבלינים ומרתיחים.
3בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף שנוצר בסיר. מבשלים על אש קטנה במשך 4 שעות.
4מסננים את הציר. (זורקים את הירקות, את הבשר ניתן לקצוץ ולהשתמש למנה אחרת) ומקררים.
5ההגשה: מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות, מסדרים בקערה גדולה (אפשר קערות אישיות) ושמים את אטריות האורז במרכז. מפזרים מסביב את הנבטים, עלי הנענע, הבזיליקום, הכוסברה, הג'ינג'ר חתוך לגפרורים קטנים, צ'ילי חתוך לעיגולים, מסדרים את חלק מפרוסות בשר הסינטה באמצע. מרתיחים את הסיר עם הציר ושופכים לקערה כשהוא רותח מאוד. מפזרים בצל ירוק וסוחטים מעט ליים מעל. את יתרת הבשר טובלים נא במרק ואוכלים. מומלץ לשמור את הקערה על פתיליה קטנה כדי לשמור על חומה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים