אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת קציצות טלה חריפות עם שעועית לבנה וקבנוס

קדירה חורפית מופלאה של קציצות טלה בבישול ארוך. יחד עם הקבנוס והשעועית - באמת שלא תצטרכו יותר כלום

|אדום אדום| פורסם06:32
קדירת קציצות טלה חריפות  (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
צילום: דניאל לילה, אדום אדום
Rating:4.733reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילו בשר טלה (או כבש), טחון טרי
  • בצל גדול, מגורר וסחוט
  • תפוח אדמה מקולף, מגורר וסחוט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 4 כפות שמן זית, לטיגון

לתבשיל:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 יחידות קבנוס, פרוסות
  • 3 שיני שום
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
  • 2 עגבניות קטנות, קלופות וקצוצות
  • 4 יחידות פלפל חריף יבש
  • כוס וחצי מרק עוף (אפשר גם משחה או אבקה)
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים במקרר לשעה.

2יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות.

3מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה ומשחימים בזריזות את הקציצות משני הצדדים.

4מחממים בסיר כבד 4 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס והשום. מוסיפים את הבצל הסגול, העגבניות והפלפל החריף היבש ומתבלים. מוסיפים את מרק העוף, השעועית והתבלינים ומביאים לרתיחה.

5מניחים את הקציצות בעדינות בסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.

6לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל שפונדרה מרוקאי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il