אוכל
אוכל
מתכוני בשר

רולדת לדר במילוי בשר ואורז

סושי לדר במילוי מפתיע וחגיגי של פירות יבשים

|מסעדת סנדר| פורסם14:29
פירות יבשים מיוחדים (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:15reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • שני משטחי לדר באורך 15X15 ס"מ.

  • חצי קילו כתף עגל טחון גס
  • 100 גרם אורז מבושל
  • 100 גרם פירות יבשים מגוונים
  • שלושה בצלי שאלוט
  • רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף סוכר חום
  • קורט קינמון
  • שתי כפות שמן
  • רבע כוס יין מרסלה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל

אופן ההכנה:

1להכנת המילוי מערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה או כוסברה לפי בחירה. מוסיפים את הפפריקה, את הקינמון את המלח והפלפל.

2מוסיפים את האורז ומערבבים את התערובת היטב. מטגנים במחבת לכ- 5 דקות. מניחים מהתערובת על כל אחד ממשטחי הלדר מהקצה עד הקצה ומגלגלים בעדינות. סוגרים את הקצוות באמצעות קיסם.

3בשארית המילוי ממלאים את תערובת הפירות היבשים ומניחים בצד.

4את הלדר הממולא מטגנים בשמן עמוק רותח למשך כדקה עד הזהבה, מניחים על נייר סופג, ומעבירים למקרר למשך שעה. לאחר הקירור פורסים את הלדר לרצועות ברוחב של שניים וחצי ס"מ ומהדקים עם קיסם. במקביל, מכינים את הרוטב.

5להכנת הרוטב מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה.

6מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים רבע כוס יין מרסלה. מצמצמים מעט את הרוטב, מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים (שהנחנו בצד) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך כ- 5 דקות.

7בזמן שהרוטב מתבשל מניחים את פרוסות הלדר הממולא בתבנית אפייה, יוצקים מלמעלה מהרוטב החם והפירות היבשים הממולאים, ומעבירים לתנור לחימום קצר לפני הגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il