אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר עם פטריות יער מוקפצות ותפוחי אדמה מתובלים

מתכון לסטייק עסיסי ברוטב יין ועשבי תיבול עם פטריות. מנה בהשראת מסעדת דיקסי

|מאסטר שף| פורסם12:52
פילה בקר צלוי עם פטריות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

לבשר:

  • 200 גרם פילה בקר משובח
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • כוס יין אדום
  • חצי כף שמן כמהין
  • גבעול של תימין, אורגנו, רוזמרין ומרווה
  • 50 גרם חמאה

לתערובת הפטריות:

  • כל סוגי הפטריות הטריות (לא יבשות): פורטבלו, שמפיניון, פורצ'יני, שמאגי חום ושימאגי לבן, שיטאקי
  • שמן זית
  • כפית רוטב סויה
  • כף רוטב צ'ילי מתוק

לתוספת תפוחי האדמה:

  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • כפית רוטב סויה
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • גבעולים של רוזמרין, מרווה, אורגנו ותימין
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1קוצצים את כל הפטריות גס ומקפיצים במחבת עם שמן הזית, הסויה והצ'ילי (תוך כדי ערבוב).

2לרוטב: שמים בסיר קטן את היין, שמן הכמהין והתבלינים ומבשלים לצמצום. מוציאים את התבלינים ומוסיפים את החמאה. כשהיא נמסה מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות.

3מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך קל. מסננים וחוצים לאורך. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הרטבים והתבלינים ומקפיצים את תפוחי האדמה עד להשחמה. ממליחים ומפלפלים.

4מערבבים כל חומרי הפילה בקערה ומעסים את הנתח. מכניסים למחבת חמה עם שמן זית וצורבים מכל הצדדים עד לדרגת מדיום-רר. מוציאים את הסטייק ומניחים להתקרר מעט. חוצים את הסטייק לאורכו.

5הרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת את שני הנתחים של הבשר. מעל מפזרים את תערובת הפטריות, ובצדדים את תפוחי האדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il