
קציצות בקר במילוי חצילים מטוגנים ברוטב סויהשילוב מנצח של בשר בקר וחצילים בקציצות נימוחות המתבשלות ברוטב סויה מפתיע![]() צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר, מתבלים לפי הטעם ומניחים במקרר לשעה. 2מטגנים את קוביות החצילים בשמן עד השחמה. מוציאים למסננת להגרת עודפי השמן. 3להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עד שמרגישים היטב את ריח השום. מוסיפים את כף הקמח ובוחשים. 4מוסיפים את מרק העוף שהמסנו במים רותחים, את רוטב הסויה ורוטב הצ`ילי. בוחשים. 5מתבלים במלח ופלפל וטועמים. בשלב זה ניתן לשפר או לשנות טעמים. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם. 6להכנת הקציצות: מכינים בידיים משומנות קציצות גדולות בצורת כדור (כ-14). 7משטחים מעט את הכדורים ויוצרים בכל אחד גומה גדולה. בעזרת כפית ממלאים בכל גומה את קוביות החצילים שטיגנו. מכסים את המילוי מצדדי העיגול פנימה עד שהחצילים יכוסו ויוצרים שוב מהקציצה הממולאת כדור עגול. 8מגבירים את האש על מנת שהרוטב ירתח ומוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב. לאחר התמצקות הקציצות מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כחצי שעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |