אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סטייק אליפות של השף מאיר אדוני ממסעדת כתית

מתכון לצלייה ביתית על מחבת פסים כבדה

|מצעד האוכל הישראלי| פורסם10:21
Rating:2.5419reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

כללי הזהב לסטייק המושלם:
• נתח הסטייק צריך להיות עבה.
• הבשר צריך להיות בטמפ' החדר.
• הנתח צריך להיות משויש, כלומר עם נימי שומן בתוכו ומסביבו.
• לא מתעסקים עם הסטייק בזמן הצלייה.
• מתחילים תמיד בהלהטת המחבת ללא שמן עד שהיא חמה מאוד.

המצרכים (2 מנות):

  • נתח אנטרקוט במשקל 450 גרם
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית
  • ענף רוזמרין שלם
  • קוביית חמאה (לא חובה
  • ½ כוס יין אדום יבש באיכות טובה
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 20 גרם חמאה / שמן זית / שומן אווז
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 3 גרגרי ערער (מועכים אותם בזבנג עם להב הסכין)

אופן ההכנה:

הכנת הסטייק:1מלהיטים את המחבת. 2. מתבלים את הסטייק במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. 3. יוצקים למחבת מעט שמן זית. 4. מניחים את הסטייק ועוזבים בשקט למשך דקה–דקה וחצי. 5. באותו הצד מסובבים את הסטייק על המחבת 90 מעלות כדי לקבל דוגמת פסי צלייה שתי וערב. צולים 40 שניות. 6. הופכים את הסטייק – וחוזרים על 2 הפעולות. 7. בעזרת מלקחיים מעבירים את הסטייק לתבנית תנור, מניחים עליו ענף רוזמרין שלם, אם רוצים גם קוביית חמאה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך 5- 3 דקות.

הכנת רוטב יין פשוט:1בעזרת נייר סופג מנגבים רק את עודפי השומן ממחבת הפסים שבה צלינו את הסטייק. 2. מחממים את המחבת, מכניסים אליה את בצלצלי השאלוט וחצי מהחמאה ומאדים קלות. 3. מוסיפים את גרגרי הערער וממשיכים לאדות. 4. מוסיפים את היין ובעזרת כף עץ מקרצפים את שאריות מיצי הסטייק מהמחבת. 5. מבשלים עד שהיין מצטמצם. 6. מכבים את האש ומוסיפים את שאר החמאה. 7. מעבירים את הרוטב דרך מסננת. 8. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.

ההגשה: מוציאים את הסטייק מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים את הרוטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il