
קציצות אווריריות עם מרכיב סודיבספר החדש "אז מה את עושה כל היום?" מספקת אפרת ליכטנשטט טריק מגניב לקציצות בשר מהממות במרקם אוורירי. אז דבר ראשון לכו תקתקו את הסיר הזה כי הוא טעים אש, ודבר שני: אמצו את הטריק לכל מתכוני הקציצותאפרת ליכטנשטט|"אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר| פורסם17/09/1907:10 ![]() צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום? |
שיטוט בבלוג של חברתי שירן רוזנהפט ("נחמה שובתת") גילה לי טריק ששינה את הקציצות שלי. מי ידע שמשקה סודה הופך את הקציצות לאווריריות? שווה ליישם בכל מתכוני הקציצות. אתם יכולים כמובן לצמצמם בכמויות התבלינים, רק אל תוותרו על הכורכום! המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם שפע מים רותחים במשך 20 דקות עד שיתרככו. 2בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים את הכורכום, המלח והמים ומביאים לרתיחה. 3בינתיים מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב (עדיף בעזרת הידיים) את כל החומרים פרט לסודה. מוסיפים את הסודה ב-4 פעמים. מערבבים ולשים אחרי כל הוספה כדי שהנוזל ייטמע בבשר. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בקוטר של 7-6 ס"מ ומניחים בתוך רוטב המבעבע. 4מסדרים את תפוחי האדמה בין הקציצות שבמחבת. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות בלי להזיז את הקציצות. פותחים את המכסה ומנערים קלות את המחבת. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס מים כדי שהקציצות יהיו כמעט מכוסות. מכסים שוב ומבשלים על אש קטנה 40 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |