מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אסאדו בתנור לחג בכלום עבודה

אסאדו לפסח שמכינים בקלי קלות: מסדרים בתבנית את נתחי הבשר (אסאדו/אונטריב/אוסובוקו), מוסיפים ירקות ותיבול, מכסים בנוזלים ושולחים לתנור. קצת סבלנות ויש לכם סיר משפחתי עם ירקות ובשר רך וטעים שמתפרק העצם

|mako אוכל| פורסם06:50

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 קילו אסאדו/אוסובוקו/אונטריב (עם או בלי עצם)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בטטות גדולות, מקלופות וחתוכות גס
  • שורש סלרי, מקולף
  • 2 בצלים/בצלצלי שאלוט
  • קולורבי גדול, קלוף וחצוי
  • ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 2 עלי דפנה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • פלפל שאטה חריף (למי שאוהב)
  • כוס וחצי יין אדום
  • 2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

עוד מנות עיקריות לפסח

כל המתכונים לפסח

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מסדרים את כל המצרכים בתוך סיר שמתאים לתנור: קודם כל את נתחי הבשר, אחריהם מוסיפים את הירקות, ראש השום וכל התבלינים.

3יוצקים מעל הכל את הנוזלים (יין ומים) עד שהם מכסים את הבשר. אם יש צורך - הוסיפו עוד כוס מים. מכסים בנייר אפייה ומכסה.

4מכניסים לתנור ל-4 שעות. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים, ואם יש צורך - מוסיפים.

לפני הכיסוי והאפייה. אסאדו לפסחלפני הכיסוי והאפייה. אסאדו לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכלאסאדו לפסחאסאדו לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

רך וטעים בכלום עבודה. אסאדו לפסחרך וטעים בכלום עבודה. אסאדו לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il