1 מערבבים את כל החומרים היטב אבל לא יותר מדי. ערבוב רב מדי יגרום לקולגן לצאת מהבשר והתוצאה תהיה קציצה יבשה וצמיגית; ערבוב מועט מדי יגרום לקציצה להתפרק. כן, זאת נקודה טריקית, אבל בתוך פעם-פעמיים תקלטו את הרגע הנכון להפסיק. בגדול מערבבים עד שהבשר מקבל ברק ולא יותר מזה.
2 מחלקים את התערובת ל-4-5 כדורים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
המבורגר ביתי בלחמנייה | צילום:
Evgeniy Eivo, ShutterStock
3 מלהיטים מחבת (רצוי מחבת ברזל כבדה). איך יודעים שהמחבת חמה מספיק? מניחים את כף היד בגובה 5 ס"מ מעל המחבת. אם היד מחזיקה שם יותר מ-5 שניות (זה אמור להיות חם מאוד מאוד), המחבת לא מספיק חמה.
4 מחממים את השומן במחבת הלוהטת, מניחים את כדורי הבשר ומוחצים אותם בזהירות במרית עד לעובי של אצבע.
5 צולים דקה או דקה וחצי (לדרגת עשייה מדיום), וכשהבשר מתנתק בקלות מהמחבת הופכים. מטגנים עוד כדקה (לדרגת צלייה וול דאן מוסיפים עוד כדקה מכל צד).
6 מגישים מיד, בלחמנייה עם תוספות או בלי.