אוכל
אוכל
מתכוני בשר

הקציצות של סבתא סולטנה

אם אתם בכל מקרה בבית, למה שלא תשקיעו עוד כמה רגעים בקציצות שלכם, ותביאו אותן למדרגת מאכל מלכים? אנחנו מבטיחים לכם, זה לא קשה בכלל. סמכו על יונית צוקרמן

|מלכת המטבח, הוצאת מודן| פורסם07:11
הקציצות של סבתא סולטנה  (צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן)
צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן
Rating:4.5133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

ל-20 קציצות:

  • חצי ק"ג חזה עוף, טחון
  • 150 גרם בקר (רצוי שפונדרה), טחון
  • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומעוך למחית
  • 1 בצל, מגורר על פומפייה דקה
  • 1 גזר, מגורר על פומפייה דקה
  • 1 קישוא, מגורר על פומפייה דקה
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 ביצה XL
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • כף אבקת מרק עוף
  • רבע כפית כורכום
  • מעט מלח ופלפל לבן

לציפוי ולטיגון:

  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס סולת
  • חצי כוס קמח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:

  • 3 בצלים ענקיים, פרוסים
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • רבע כפית כורכום
  • מעט פלפל לבן

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את שני סוגי הבשר עם מחית תפוחי אדמה, ירקות מגוררים דק, עשבי תיבול, ביצה ותבלינים. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה להתייצבות.

2מכינים שתי קערות, אחת עם ביצים טרופות ובשנייה מערבבים סולת וקמח. אם לא אוהבים סולת, אפשר רק קמח. אני אישית מתה על הקראנצ'יות העדינה והטעם החלומי שהסולת מעניקה לציפוי.

3מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל 6-5 ס"מ, טובלים כל קציצה בתערובת סולת-קמח ואחר כך בביצה ומטגנים במחבת חמה 3-2 דקות או עד להזהבה. אין צורך לטגן אותן טיגון מלא, הזהבה קלה משני הצדדים ולהוציא.

4מכינים את הרוטב: בסוטאז' רחב מאדים את הבצלים כחצי דקה לייבוש הנוזלים. מוסיפים את השמן ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים סוכר, מערבבים בכף עץ וממשיכים לטגן כ-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים כוס עד כוס וחצי מים רותחים, אבקת מרק עוף, כורכום וטיפה פלפל לבן. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך רבע שעה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.

5מוסיפים את הקציצות לרוטב. מבשלים חצי שעה על הלהבה הנמוכה ביותר.

המתכון מתוך הספרמלכת המטבחבהוצאת מודן.

תגיות:קציצות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il