אוכל
אוכל
מתכוני בשר

דפינה – חמין מצרי

המתכון של יהודי מצרים לצ'ונט

|מועצת הבקר והחלב| פורסם13:07
חמין (תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל)
תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

לכל עדה יש חמין משלה.
הגירסה הזו היא של יהודי מצרים, שהיו אופים את החמין בטאבון במשך לילה שלם בין שישי לשבת.

המצרכים :

  • 1 ק"ג בשר בקר טרי ( חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף ), חתוך לקוביות גדולות
  • 1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • שמן
  • 250 גרם שעועית לבנה קטנה
  • 250 גרם גרגירי חומוס יבש
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים
  • 6 ביצים בקליפתן
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ½ כפית פלפל אנגלי
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח

אופן ההכנה:

1משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.

2מחממים את התנור ל- 190 מעלות.

3מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.

4מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.

5בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.

6מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.

7מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il