אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות פראסה

קציצות עם המון פרסה ומעט בשר וקמח מצה וגם טיגון עדין רק עד הזהבה קלה, שאולי בא על חשבון הפריכות, אבל הטעם הבצלי המתקתק משגע

|המטבח הבלקני שלי, על השולחן| פורסם15:48
קציצות פראסה ותרד - שי לי ליפא (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה
Rating:518reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (40 מנות):

  • 1.5 ק"ג פרסה (משקל נקי) חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב

  • 300 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.2. טוחנים את הפרסה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.

3מעבירים לקערה, מוסיפים בשר, ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים לקציצות.

6מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

*מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

*ניתן להחליף את בשר הבקר בבשר פרגית טחון באותה כמות.

* ניתן להוסיף כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע) קצוצים גס.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il