
המצרכים :4-6 מנות:
לציפוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 חותכים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי של כסנטימטר וחצי. חוצים כל פרוסה לרוחבה לא עד הסוף, כך שייווצר מעין כיס. ממליחים ומשהים על מסננת כ-15 דקות. 2 המלית: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המגורר, השום, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה. 3 ממלאים כל פרוסת חציל בתערובת הבשר, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים. 4 הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל, ומבשלים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 5 מסדרים את המפרום בסיר עם הרוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים והטעמים נספגים אלה באלה. המתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות
|