
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1משמנים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את טבעות החציל ומשמנים גם אותן, ממליחים ומפלפלים. 2אופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך החצילים, כ-15 דקות. 3במחבת רחבה/סיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות. 4מוסיפים בהדרגה את הבשר הטחון (על מנת לא להוריד את חום המחבת בבת אחת). 5לאחר בישול הבשר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ניתן ואף מומלץ להוסיף גם תבלינים יבשים לטעמכם כמו: כמון, זרעי כוסברה, כורכום, פפריקה, הל, ציפורן, סומק וכד'). 6בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, הלימון וכפית מלח. 7טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות, השום ומעט מלח ופלפל שחור. 8מסדרים בתבנית חסינת אש (בגובה 5 ס"מ לפחות ובאורך 25 ס"מ) שכבת חצילים, שכבת בשר (יש להדק קלות את הבשר), שכבת רסק עגבניות ושכבה של טחינה. 9חוזרים על פעולה זו פעמיים, כך שבסופו של דבר תהיה טחינה בחלק העליון. 10מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |