אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות כיפתא בנוסח כורדי

תבשיל קציצות עוף ובשר המתבשל בישול איטי עם חומוס וביצים - שילוב היסטרי בין מרק קובה לחמין

|עושים שכונה| פורסם13:44
כיפתא
Rating:4.4153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/4 קילו עוף טחון

  • 1/4 קילו בשר בקר טחון
  • 1 עצם ברך לחמין
  • כוס אורז בסמטי הודי
  • 4 ביצים
  • 1 חבילת גרגירי חומוס
  • מרגרינה פרווה פשוטה
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום

אופן ההכנה:

1משרים את גרגרי החומוס למשך לילה.

2מרתיחים ומנקים את העצם.

3מבשלים 4 ביצים חצי בישול.

4חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות (כמספר הקובות).

5מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את גרגרי החומוס, העצם, כף מלח, כפית כורכום, ½ כפית פלפל. (מומלץ לטעום את המרק ולתקן טעמים).

6לשים בקערה את הבשר הטחון, העוף הטחון, כוס אורז, ½ כף מלח, ½ כפית פלפל, כפית כורכום.

7יוצרים מהתערובת קובות בגודל של כדור טניס.

8לתוך כל קובה יש לדחוף קוביה קטנה של מרגרינה.

9כשהמרק מגיע לרתיחה מכניסים את הקובות לסיר.

10מוסיפים את הביצים הקשות מעל הקובות ומבשלים על אש נמוכה כל הלילה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il