אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אנטריקוט במלית פטריות יער ועשבי תיבול

נתח בשר עסיסי מגולגל וממולא בחגיגה של טעמים

פטריות טריות (צילום: Miha Jesensek, Istock)
צילום: Miha Jesensek, Istock
Rating:4.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 2 ק"ג אנטריקוט טרי

  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלה פטריות פורטובלו
  • 2 כפות פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 500 מ"ל ציר בקר
  • 400 מ"ל יין אדום
  • 500 גרם ירקות שורש (שורש סלרי, כרשה, גזר, בצל)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור בזיליקום
  • 2 ענפי תימין
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח ים, פלפל שחור טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1פותחים את האנטריקוט ל"דף" ומשטחים בין שני יריעות ניילון נצמד. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טרי, מעסים היטב.

2חותכים את הפטריות לפרוסות אחידות, מקפיצים בשמן זית ושום . מוסיפים עשבי תיבול קצוצים דק ומתבלים במלח פלפל. מניחים במסננת להוצאת עודפי נוזלים.

3ממלאים את האנטריקוט בפטריות, מגלגלים וקושרים בחוט שפגאט.

4במחבת חם עם מעט שמן, סוגרים את גלילת האנטריקוט מכל הצדדים. מעבירים לתבנית.

5קולפים, שוטפים וקוצצים גס את ירקות השורש (מירפואה) ומאדים בסיר רחב במעט שומן, מוסיפים ציר בקר ויין ומביאים לרתיחה.

6מעבירים לתבנית עם הגלילה ומכניסים לתנור חם 180 מעלות, לשעה- שעה וחצי, עד אשר הגלילה רכה.

7מוציאים את הגלילה ושומרים במקום חם. מסננים את נוזלי הבישול, מצמצמים עד לקבלת חצי מהנפח המקורי.

8פורסים את הגלילה, ויוצקים מעל את הרוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il