אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר ברוטב אגסים עם הום פרייז ואספרגוס

מתכון לנתח בקר ברוטב מתוק עם תפוחי אדמה. מנה מקורית ומשמחת

|מאסטר שף| פורסם14:12
פילה ברוטב אגסים (תמונת AVI: mako)
Rating:3.211reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לבשר:

  • 300 גרם פילה בקר משובח
  • 1 כף יין אדום (קברנה סוביניון מרלו)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב האגסים:

  • 4 כפות סוכר
  • 2 אגסים, מקולפים וחתוכים לריבועים של כ-1 ס"מ
  • כף ברנדי
  • כוס יין אדום (קברנה סוביניון מרלו)
  • גבעול תימין וגבעול צעיר של רוזמרין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כוס ציר בקר (או מים)

להום פרייז:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חלב קוקוס
  • חצי כפית שמן צ'ילי (או לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 4 טיפות טבסקו (או לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לאספרגוס:

  • 4 גבעולי אספרגוס רעננים קלופים (יש לחתוך את השליש התחתון, הקשה)

אופן ההכנה:

הום פרייז:

1מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח, רק עד לריכוך קל (שלא יתפרקו).

2מערבבים את שאר המרכיבים בכלי.

3מעבירים את תפוחי האדמה לרוטב ודואגים שיהיו מכוסים בו היטב. משהים 2-5 דקות לספיגת הטעמים.

4מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שהם קצת קריספיים ומוסיפים מחצית מהרוטב שנותר.

5מבשלים עד שהרוטב שבמחבת מצטמצם, מוסיפים את שאר הרוטב ומחממים 1-2 דקות.

רוטב אגסים:

1מחממים את הסוכר בסיר עד שהוא הופך לנוזל שקוף.

2מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-10 דקות בערבוב עדין (נזהרים לא לשבור אותם), עד שהקרמל זהוב ועוטף את האגסים.

3מוסיפים את הברנדי ומבשלים 1-2 דקות לאידוי האלכוהול.

4מוסיפים את היין האדום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות לצמצום היין.

5מוסיפים את ציר הבקר (או המים) ומבשלים 5-10 דקות, לקבלת רוטב מעט סמיך ומבריק.

האספרגוס:

מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים את האספרגוס ומבשלים כמה דקות ללא מכסה. מעבירים למים קרים.

הבשר:

1מחממים מחבת כבדה על חום גבוה.

2מעסים את הבשר ביין אדום, שמן זית, מלח ופלפל וצורבים במחבת עד למידת העשייה הרצויה ( למדיום-רייר יש לצרוב כ-3 דקות על כל צד).

הרכבת המנה:

מניחים את נתחי הבשר במרכז הצלחת. שופכים עליהם מרוטב האגסים ומסדרים ליד את האספרגוס וההום פרייז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il