אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בשר בנוסח מרוקאי

מנה מרוקאית אותנטית של קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב עשיר של אפונה ופול

|עושים שכונה| פורסם14:21
קציצות מרוקאיות
Rating:4.4214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • ½ קילו בשר טחון

  • ½ חבילת פטרוזיליה
  • ½ חבילת כוסברה
  • 1 בצל לבן
  • 1 בצל סגול
  • ½ כוס פירורי פנקו
  • 1 תפו"א
  • 5 שיני שום
  • שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • אגוז מוסקט
  • קינמון טחון
  • אבקת מרק עוף
  • ½ שקית פולים קפואים
  • ½ שקית אפונה קפואה
  • 2 ראשי שומר
  • ½ חבילת עלי סלרי

אופן ההכנה:

1טוחנים בבלנדר פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, תפו"א ושיני שום.

2מערבבים בקערה את הבשר הטחון, התערובת שטחנו, ¼ כוס שמן קנולה, ¾ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, כף שטוחה של כמון, כף שטוחה של אגוז מוסקט, ½ כפית קינמון , ½ כפית אבקת מרק עוף וחצי כוס של פירורי פנקו.

3לשים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אחיד (מעט יותר גדול מכדור פינג פונג).

4מחממים ½ כוס שמן בסיר ומוסיפים בצל סגול עד להזהבתו. מוסיפים את הפולים, האפונה והשומר.

5בקערה נוספת מוזגים ½ כוס מים רתוחים ומוסיפים ½ כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ½ כפית אגוז מוסקט.

6שופכים את התערובת הנוזלית לתוך הסיר ומפזרים מעל את עלי הסלרי.

7מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.

>> לשאר מתכוני התכנית הראשונה של "עושים שכונה"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il