אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סינטה מעושנת מבית האח הגדול

ידעתם שממש קל לעשן בשר בתנור הביתי שלכם? כל מה שצריך זה נתח משובח ושבבי עץ לעישון שקל להשיג. ואם המתכון הזה הצליח להדליק את כל דיירי האח הגדול, הוא ידליק גם אתכם

|באקארו| פורסם14:18
סינטה על הגריל (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צילום: אימג'בנק / Thinkstock
Rating:3.979reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • נתח סינטה מיושן במשקל 3 ק"ג (עם השומן)
  • חופן שבבי עץ לעישון בטעם היקורי (או דובדבן או אלון - ניתן לרכוש בחנויות המתמחות בקמפינג וגם חנויות כמו הום סנטר וטיב טעם)
  • שמן זית
  • גרגרי חרדל
  • שום פרוס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שעתיים לפני ההכנה יש להוציא את הבשר מהמקרר כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

2מניחים בתחתית התנור קערת נירוסטה ובה חופן שבבי עץ לעישון. מניחים את הסינטה על רשת במרכז התנור, מדליקים את השבבים וסוגרים את דלת התנור ל-20 דקות (התנור מכובה, אבל המאוורר יכול לעבוד).

3מוציאים את הסינטה מתא התנור ומורחים אותו היטב בשמן זית, גרגירי חרדל, שום פרוס והרבה פלפל שחור גרוס.

4מוציאים את הקערה עם שבבי העץ, ומחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

5מכניסים את הסינטה על גבי רשת צלייה מעל תבנית למשך 15 דקות. חשוב שהבשר יהיה מעל רשת ולא מונח ישירות בתבנית. אחרי 15 דקות מורידים את הטמפרטורה לחום של 170 ואופים 60 דקות (לדרגת צלייה מדיום).

6אחרי שמוציאים את הבשר מהתנור נותנים לבשר לנוח 25-30 דקות, בלי לגעת בו. רק אחרי הזמן הזה אפשר לפרוס ולהגיש.

סינטה מעושנתוככה זה נראה בבית האח|צילום: באקארו

* הסינטה שהוגש לדיירים בבית האח הגדול נצלה על ווי תלייה במעשנת גחלים עם פחם הדרים בטמפרטורה נמוכה למשך 4 שעות. זו הגרסה המותאמת לתנור ביתי.

המתכון באדיבות מסעדת באקארו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il