אוכל
אוכל
מתכוני בשר

טאג`ין בקר ופירות יבשים

מתכון לבקר ופירות יבשים בסגנון צפון אפריקני

|מועצת הבקר והחלב| פורסם12:07
טאג'ין מרוקאי (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הטאג`ין הוא שמו של כלי חרס. במטבח הצפון אפריקני הוא משמש בעיקר לבישול איטי ועדין של נתח בקר או כבש רזים, עם פירות וירקות. במקום הטאג`ין אפשר להשתמש בקערת חרס כבדה וגדולה או בסיר כבד וגדול.

המצרכים (4 מנות):

  • 700 גרם בשר בקר (כף, שייטל, פאלש, ויסבראטן)
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית זנגוויל טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם תפוחי עץ מיובשים
  • 100 גרם שקדים קלופים (גם מהקליפה הפנימית)
  • 1.5 כוסות מרק בשר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. 1. בטאג`ין, בקדירת חרס או בסיר כבד, מערבבים את כל החומרים חוץ מהמרק. 2. מחממים את מרק הבקר ויוצקים על תערובת הבשר. 3. סוגרים את הכלי (אם האטימה אינה טובה יש להניח 2 שכבות נייר אפייה בין הכלי ומכסה) ואופים במשך שעתיים וחצי. 4. מגישים חם עם קוסקוס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il