אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלי בקר של אמא ואבא

צלי בקר קלאסי ברוטב בצלים ופפריקות. מנת בשר שאי אפשר לטעות איתה, גם בארוחת החג

|קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם| פורסם16:48
צלי בקר ברוטב ירקות (צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול)
צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול
Rating:4.2113reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 וחצי ק"ג קוביות צלי בקר (מספר 6 מתאים להכנת צלי גולש)

  • כ-2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לשיקולכם)
  • 3-4 כפות מלאות שום כתוש
  • 3-4 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כף פלפל שחור טחון דק
  • שמן רגיל לטיגון
  • מים לכיסוי הבשר

אופן ההכנה:

1משחימים את הבצל ואת השום בשמן בסיר.

2במחבת נפרדת מטגנים מצד אל צד את קוביות הבשר.

3מעבירים לסיר ומטגנים ביחד עם הבצל והשום תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות נוספות.

4מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן יחדיו כ-5 דקות נוספות.

5מוסיפים את המים עד כיסוי הבשר ומכסים במכסה את הסיר.

6מבשלים עד לרתיחה על להבה גבוהה ומורידים ללהבה קטנה לשעתיים ויותר.

7לאחר כשעה בודקים טעמים וכמות הרוטב, ומוסיפים ככל הדרוש לפי הצורך.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il