אוכל
אוכל
מתכוני בשר

משמש ממולא בבשר טלה

משמשים מיובשים ממולאים, ומבושלים בציר בקר עשיר עם פטריות ועגבניות

|מאסטר שף| פורסם12:10
משמש ממולא בבשר טלה של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:443reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • בצל לבן בינוני

  • בצל אדום בינוני
  • שמן זית
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 ק"ג בשר כבש טחון
  • 2 פרוסות לחם לבן יבש או 3 כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • 30 משמשים מיובשים
  • 2 כפות קמח

לציר הבשר:

  • 1/2 ק"ג שפונדרה בקר

  • בצל לבן בינוני, חתוך גס
  • חבילת פטריות שמפיניון, שלמות
  • 3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה:

1קוצצים דק בצל אחד לבן ואחד אדום, ומטגנים בשמן זית עד שהם מזהיבים.

2למעבד מזון מכניסים את השמיר, הפטרוזיליה והבצלים המטוגנים. מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.

3מוציאים את התערובת ומערבבים אותה בקערה עם הבשר הטחון. מוסיפים לחם או פירורי לחם, ביצה ושתי כפיות מלח וממשיכים לערבב כ-10 דקות. מכינים מהתערובת כדורים קטנטנים שייכנסו לתוך המשמשים.

4פותחים משמש לרוחב עם סכין, בעדינות כמו שחותכים פיתה. מכניסים כדור בשר, לוחצים בעדינות וסוגרים בתנועות הידוק. ממלאים כך את כולם ומניחים על צלחת בצד.

5מכינים ציר בשר: שמים בסיר לחץ את השפונדרה, הבצל, הפטריות, העגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 35 דקות.

6שורפים בסיר נוסף כף סוכר חום, ומוסיפים 2 כוסות מהציר, חצי כפית פלפל וחצי כפית מלח.

7טובלים את המשמשים הממולאים בקמח ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, כדי שיקבלו צריבה עדינה.

8מעבירים המטוגנים לסיר עם הסוכר שהמסנו בציר, ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוצאים עם כף מסננת ומניחים על צלחת הגשה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il