אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קובה מטוגן

מעדן של סולת במילוי בשר טחון בטעם בייתי

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם13:38
קובה - אחרי הטיגון (צילום: מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז)
צילום: מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז
Rating:3.995reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • חצי קילו בורגול דק שהושרה לשעה וחצי במים

  • 2 כוסות סולת
  • 3-4 כפות קמח לבן (לא חובה)
  • 3 כפות שמן
  • ביצה אחת (לא חובה)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית פלפל לבן
  • רבע כפית בהרט
  • שמן לטיגון
  • מלית מוכנה ומצוננת

אופן ההכנה:

1מסננים היטב את הבורגול.

2מוסיפים סולת ואת שאר החומרים, ולשים כמה דקות ביד עד לקבלת בצק יבש למדי.

3לוקחים חתיכה מעט יותר גדולה מכדור פינג-פונג ולשים אותה לצורת עיגול.

4יוצרים גומה עמוקה וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומהדקים את שולי המעטפת מעל המלית, מגלגלים בין כפות הידיים ויוצרים צורת כופתה.

5מניחים על משטח (למשל קרש חיתוך נקי ומנוגב היטב).

6מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן לטיגון.

7כשהשמן חם מאוד מחליקים פנימה בזהירות את כופתאות הקובה, תוך הקפדה שלא ייגעו אחת בשנייה ושיהיה מספיק מקום כדי להפוך אותן בקלות.

8כשהצד התחתון משחים הופכים, ומטגנים את הצד השני עד השחמה.

9מוציאים ומניחים על מגבות נייר למספר דקות, כדי להיפטר מעודפי השמן. אוכלים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il