אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קבב קלאסי

כמה כללים באמת פשוטים - וגם אתם יכולים להיות אלופי הקבבים, אפילו בבית על המחבת

|mako| פורסם10:31
Rating:4.574reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הבשר. בקשו מהקצב בשר שמן יחסית. המהדרין גם מוסיפים לתערובת מעט שומן כבש או טלה. אחוז השומן צריך להיות בערך 20.

הבצל. חייב להיות קצוץ דק דק דק. אחרת הוא יגרום לקציצות להתפרק.

הערבוב. חשוב ללוש את תערובת הבשר כמה שפחות – רק עד שכל המרכיבים מתאחדים.

מנוחה במקרר. מכינים תערובת, יוצרים קציצות ורק אחרי חצי שעה של התייצבות צולים אותן. לא חובה, אבל מומלץ מאוד.

לא לדחוס!כשמכינים קבב על שיפוד נוטים להדק מאוד את תערובת הבשר. אם רוצים קציצה אוורירית, צריך להימנע מזה.

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו בשר טחון (20 אחוז שומן)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק דק
  • חצי כף מלח
  • שלושת רבעי כפית פלפל שחור
  • שלושת רבעי כפית פלפל אנגלי או בהרט
  • 3 כפות מים מוגזים

אופן ההכנה:

1לשים את הבשר יחד עם שאר המרכיבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

2יוצרים קבבים בגודל ובצורה שאוהבים, מכסים ומעבירים להתייצבות של חצי שעה במקרר.

3צולים את הקבבים על אש גבוהה עד הזהבה משני הצדדים.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

קבב. המרכיביםקבב. המרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכלקבב. מערבבים, אבל לא יותר מדימערבבים, אבל לא יותר מדי|צילום: יעל קצב, mako אוכלקבב. סיימנו לערבבזהו|צילום: יעל קצב, mako אוכלקבב מוכן, עם כל התוספותעם כל התוספות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il