אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בקר בשקדים וזיתים

מתכון לבקר בסגנון לטיני

|מועצת הבקר והחלב| פורסם13:07
שקדים  (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

את זכויות היוצרים למנה תובעים לעצמם גם בספרד וגם בצפון אפריקה. סביר להניח שהמאכל נולד בזמן ששני הצדדים היו עסוקים בלכבוש זה את זה.

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג נתח לבישול ארוך (צוואר או כתף. מומלץ לבקש מהקצב שיקשור עבורכם את הנתח)
  • 150 גרם שקדים קלופים
  • 150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית זרעי כוסברה כתושים
  • שמן זית
  • 1 כוס עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר משומרות)
  • 2- 3 שיני שום שלמות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • ½ כוס יין אדום יבש
  • ½ כוס מרק בקר או עוף
  • 2 כוסות ירקות שורש חתוכים לקוביות (תפוחי אדמה, גזר, לפת, שורש סלרי וכד`)

אופן ההכנה:

1קוצצים ומערבבים יחד שקדים, זיתים, מלח, פלפל, קינמון וכוסברה (אפשר ורצוי במעבד מזון).

2בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חתכים קטנים ועמוקים בנתח הבשר ודוחסים את התערובת לתוך החתכים.

3בקדירה עבה מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר סביב סביב.

4מוסיפים עגבניות, שום, בצל, יין ומרק. מתבלים ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את ירקות השורש ומעט מים, אם יש צורך, ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד.

5פורסים את הבשר, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד.

אפשר להגיש קר, ללא הרוטב, והכי טעים לפורר עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב ויניגרט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il