
את זכויות היוצרים למנה תובעים לעצמם גם בספרד וגם בצפון אפריקה. סביר להניח שהמאכל נולד בזמן ששני הצדדים היו עסוקים בלכבוש זה את זה. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1קוצצים ומערבבים יחד שקדים, זיתים, מלח, פלפל, קינמון וכוסברה (אפשר ורצוי במעבד מזון). 2בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חתכים קטנים ועמוקים בנתח הבשר ודוחסים את התערובת לתוך החתכים. 3בקדירה עבה מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר סביב סביב. 4מוסיפים עגבניות, שום, בצל, יין ומרק. מתבלים ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את ירקות השורש ומעט מים, אם יש צורך, ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד. 5פורסים את הבשר, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד. אפשר להגיש קר, ללא הרוטב, והכי טעים לפורר עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב ויניגרט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |