
המצרכים (10 מנות):לקציצה:
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה:1קולפים את תפוחי האדמה. פורסים אותם לפרוסות של כ-5 מ"מ, ושוב פורסים כל פרוסה באמצע עד ס"מ אחד לפני הסוף, כך שנוצרות צורת לוע. אמורות להתקבל 10 פרוסות כאלה. מניחים בצד. 2שמים את כל שאר מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים (אני לא מאמינה במידות של תיבול. כל אחד יתבל לפי טעמו). אם הקציצה רכה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם. הקציצה צריכה להיות יבשה. 3מחלקים את העיסה ל-10 כדורים. דוחפים כל כדור ב"לוע" של תפוח אדמה (בין שני חלקי הפרוסה), ומהדקים. 4מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים ורסק העגבניות, בשנייה שמים פירורי לחם או קמח מצה (אין צורך במלח). טובלים כל מפרום בתערובת הביצה מכל הצדדים, עוטפים בפירורי לחם ומטגנים. אם רוצים להקפיא לשימוש עתידי - מומלץ לעשות זאת מיד אחרי הטיגון. בבוא העת תוכלו להוציא את המפרום ולבשל אותו קפוא, ורוב הסיכויים שהציפוי לא יירד. 5מכינים את הרוטב: שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה. מטגנים מעט את הפלפלים והשום (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים את העגבניות המגוררות והרסק וממשיכים לטגן. מוסיפים מים עד לגובה של מפרום, ומתבלים. מביאים לרתיחה. 6מכניסים את המפרום לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות (זהירות, אש גבוהה מדי עלולה לגרום לו להתפרק). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |