אוכל
אוכל

טארט בננות הפוך

בננות מקורמלות, בצק פריך וריח מטריף של חמאה, או בקיצור: קינוח מושלם. רק שמרו על ריכוז בזמן הכנת הקרמל

|מאסטר שף| פורסם23:06
טארט בננות הפוך - בת שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6-5 בננות בשלות

לבצק פריך:

  • 150 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • חלמון ביצה
  • מעט מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקרמל:

  • כוס סוכר
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מאחדים במיקסר את חומרי הבצק היבשים עם חמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר גוש בצק. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2במחבת, על אש בינונית, מחממים את הסוכר בלי לערבב, עד שנמס לגמרי ונוצר צבע ענברי. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שמנת מתוקה וחמאה.

3חוצים את הבננות לאורכן, ומסדרים במחבת על הקרמל.

4מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בין שני דפי אפייה ומניחים מעל הבננות.

5אופים בחלק העליון על התנור, ב-180 מעלות, עד להשחמה של הבצק.

6בסיום האפייה הופכים מיד בעזרת צלחת.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il